BazEkon - The Main Library of the Cracow University of Economics

BazEkon home page

Main menu

Author
Mejssner Marek
Title
Lodowy rynek pełen zamieszania...
Source
Gospodarka, 1998, nr 20, s. 23-26
Keyword
Rynek żywności, Produkcja żywności, Konsumpcja żywności, Konsumpcja
Food market, Food production, Food consumption, Consumption
Abstract
Według badań Instytutu Rynku Wewnętrznego i Konsumpcji lody są w Polsce najważniejszym produktem żywnościowym mrożonym. W 85 procent domów spożywa się je sezonowo, a w 47 procent przez cały rok. Ostatnio w kraju wzrosło spożycie tych wiktuałów, a prym w ich sprzedaży wiedzie pięć firm producentów lodów: Unilever Algida, Schoeller, Ekko, Augusto i Zielona Budka. Dwie pierwsze firmy należą do międzynarodowych koncernów spożywczych, trzy pozostałe do wytwórców krajowych.
Accessibility
The Main Library of the Cracow University of Economics
The Library of Warsaw School of Economics
The Main Library of Poznań University of Economics and Business
Cited by
Show
ISSN
1429-6381
Language
pol
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+ Share on Pinterest Share on LinkedIn Wyślij znajomemu