BazEkon - The Main Library of the Cracow University of Economics

BazEkon home page

Main menu

Author
Wiśniewska Małgorzata
Title
EUREPGAP standard jakości i bezpieczeństwa żywności na etapie produkcji pierwotnej. Dokumenty i wymagania
Source
Problemy Jakości, 2006, nr 9, s. 13-16, przypisy
Keyword
Jakość, Jakość produktów żywnościowych, Bezpieczeństwo żywnościowe, Żywność, Produkcja żywności
Quality, Food quality, Food security, Food, Food production
Note
Zawiera rysunki: [1] Logo programu EUREPGAP, [2] Schemat produkcji owoców i warzyw. Zawiera tabele: [1] Zbiór wymagań zawartych w EUREPGAP CPCC Protocol, dotyczących owoców i warzyw, [2] Fragment Protokołu; Sekcja 9 EUREPGAP Control Points and Compliance Criteria Protocol (CPCC), dotycząca zbiorów, [3] Konstrukcja listy kontrolnej EUREPGAP, [4] Poziomy zgodności dla wymagań EUREPGAP
Abstract
W opracowaniu zostały przedstawione wymagania EUREPGAP (standard jakości i bezpieczeństwa żywności na etapie produkcji pierwotnej), które staną się wkrótce jednym z najważniejszych podejść z zakresu ochrony bezpieczeństwa produktu żywnościowego. Wdrożenie tego standardu ma sprzyjać poprawie poziomu jakości i bezpieczeństwa wytwarzanego produktu, a co za tym idzie, daje szansę na odbudowę zaufania konsumentów.
Accessibility
The Main Library of the Cracow University of Economics
The Library of Warsaw School of Economics
The Library of University of Economics in Katowice
The Main Library of Poznań University of Economics and Business
The Main Library of the Wroclaw University of Economics
Cited by
Show
ISSN
0137-8651
Language
pol
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+ Share on Pinterest Share on LinkedIn Wyślij znajomemu