BazEkon - The Main Library of the Cracow University of Economics

BazEkon home page

Main menu

Author
Augustynowicz Sabina
Title
Przetwórstwo ryb w Polsce
Source
Gospodarka, 1999, nr 5, s. 16-19
Keyword
Przemysł przetwórczy, Przemysł spożywczy, Rynek żywności, Przetwórstwo rybne, Produkcja żywności
Processing industry, Food industry, Food market, Fish processing, Food production
Abstract
Branża przetwórstwa rybnego w Polsce jest w niezłej kondycji finansowej, o czym świadczy niewysoka, ale dodatnia rentowność i wzrost przychodów ze sprzedaży. Pomimo wysokiego popytu na produkty rybne przetwórnie ryb czeka w najbliższych latach weryfikacja, wynikająca z konieczności dostosowania się do obowiązujących w UE norm HACCP. Spowoduje to, iż niektóre małe zakłady mogą wypaść z rynku.
Accessibility
The Main Library of the Cracow University of Economics
The Library of Warsaw School of Economics
The Main Library of Poznań University of Economics and Business
Cited by
Show
ISSN
1429-6381
Language
pol
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+ Share on Pinterest Share on LinkedIn Wyślij znajomemu