- Author
- Augustynowicz Sabina
- Title
- Przetwórstwo ryb w Polsce
- Source
- Gospodarka, 1999, nr 5, s. 16-19
- Keyword
- Przemysł przetwórczy, Przemysł spożywczy, Rynek żywności, Przetwórstwo rybne, Produkcja żywności
Processing industry, Food industry, Food market, Fish processing, Food production - Abstract
- Branża przetwórstwa rybnego w Polsce jest w niezłej kondycji finansowej, o czym świadczy niewysoka, ale dodatnia rentowność i wzrost przychodów ze sprzedaży. Pomimo wysokiego popytu na produkty rybne przetwórnie ryb czeka w najbliższych latach weryfikacja, wynikająca z konieczności dostosowania się do obowiązujących w UE norm HACCP. Spowoduje to, iż niektóre małe zakłady mogą wypaść z rynku.
- Accessibility
- The Main Library of the Cracow University of Economics
The Library of Warsaw School of Economics
The Main Library of Poznań University of Economics and Business - Cited by
- ISSN
- 1429-6381
- Language
- pol






