BazEkon - The Main Library of the Cracow University of Economics

BazEkon home page

Main menu

Author
Krawcówna-Gocłowska Monika
Title
Przetwórstwo owocowo-warzywne
Source
Gospodarka, 1999, nr 12, s. 25-28
Keyword
Przemysł przetwórczy, Przemysł spożywczy, Przetwórstwo owocowo-warzywne, Produkcja żywności, Rynek żywności
Processing industry, Food industry, Fruit and vegetables processing, Food production, Food market
Abstract
Sytuacja przemysłu przetwórstwa owocowo-warzywnego w Polsce wydaje się być coraz lepsza. W 1998 r. wartość produkcji tego sektora stanowiła już 10 procent ogółu wartości sprzedanej przemysłu spożywczego (w 1994 r. wskaźnik ten wynosił tylko 6 procent . Świadczy to o wzroście zapotrzebowania wśród Polaków na zdrowsze i bardziej urozmaicone odżywianie się.
Accessibility
The Main Library of the Cracow University of Economics
The Library of Warsaw School of Economics
The Main Library of Poznań University of Economics and Business
Cited by
Show
ISSN
1429-6381
Language
pol
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+ Share on Pinterest Share on LinkedIn Wyślij znajomemu