BazEkon - The Main Library of the Cracow University of Economics

BazEkon home page

Main menu

Author
Andrzejewska Olga
Title
Rośnie spożycie słodyczy
Source
Gospodarka Export-Import, 2000, nr 22, s. 39-40
Keyword
Konsumpcja żywności, Rynek żywności, Produkcja żywności, Przemysł spożywczy
Food consumption, Food market, Food production, Food industry
Country
Federacja Rosyjska
Russian Federation
Abstract
W Rosji sukcesywnie wzrasta spożycie słodyczy. Świadczy to zarówno o poprawie kondycji branży cukierniczej, jak i, przede wszystkim, że polepsza się sytuacja materialna społeczeństwa. Trzon tego sektora stanowi 25 dużych przedsiębiorstw, które w sumie wytwarzają 40-42 procent łącznej produkcji słodyczy.
Accessibility
The Main Library of the Cracow University of Economics
The Library of Warsaw School of Economics
The Main Library of Poznań University of Economics and Business
The Main Library of the Wroclaw University of Economics
Cited by
Show
ISSN
1640-6060
Language
pol
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+ Share on Pinterest Share on LinkedIn Wyślij znajomemu