BazEkon - The Main Library of the Cracow University of Economics

BazEkon home page

Main menu

Author
Konieczny Sylwester
Title
Koncentracja branży : Przemysł mięsny
Source
Nasz Rynek Kapitałowy, 2001, nr 11, s. 49-51
Keyword
Rentowność produkcji, Produkcja żywności, Przemysł mięsny, Przemysł spożywczy, Rynek kapitałowy, Konsumpcja żywności, Rynek mięsny
Profitability of production, Food production, Meat industry, Food industry, Capital market, Food consumption, Meat market
Abstract
Przemysł mięsny w Polsce stoi przed trudnym zadaniem, gdyż musi znaleźć środki finansowe na restrukturyzację w momencie, gdy nie jest rentowny. Na domiar złego nie ma widoków na znaczącą poprawę rentowności w najbliższej przyszłości. Poza tym sporym problemem jest osiągnięcie weterynaryjnych standardów UE przez wszystkie podmioty uboju i przetwórstwa mięsnego.
Accessibility
The Main Library of the Cracow University of Economics
The Library of Warsaw School of Economics
The Main Library of Poznań University of Economics and Business
The Main Library of the Wroclaw University of Economics
Cited by
Show
ISSN
1508-9711
Language
pol
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+ Share on Pinterest Share on LinkedIn Wyślij znajomemu