BazEkon - The Main Library of the Cracow University of Economics

BazEkon home page

Main menu

Author
Bujak Tadeusz
Title
Rola gospodarki żywnościowej w ochronie zdrowia
Role of Food Economy in the Public Health Protection
Source
Zeszyty Naukowe Akademii Rolniczej im. H. Kołłątaja w Krakowie, 2001, nr 78, t. 1, s. 199-206, bibliogr. 8 poz.
Keyword
Gospodarka żywnościowa, Ochrona zdrowia, Zdrowotność społeczeństwa, Koszty ochrony zdrowia, Materiały konferencyjne
Food economy, Health care protection, General health of the society, Health costs, Conference materials
Note
summ.
Abstract
Omówiono wpływ konsumowanej żywności na zdrowie ludzkie. Stwierdzono że koszty ochrony zdrowia w znacznym stopniu zależą od jakości produktów przemysłu spożywczego i pełnego wykorzystania jego osiągnięć.

About 50 procent of the diseases in Poland are timely caused trough inpriopriate nourishment. The increasing weight of production of the food industry in the nourishment of the population, should be accompanied by constant increase of the wholesomes values of this products. The according steps in this industry, with the respectation of the raw materials can and should to increase the improvement of human health considerably depend from the quality of the fulfiling of the food industry and clearly of the utilization on his attaitments in the public scale. (original abstract)
Accessibility
The Main Library of the Cracow University of Economics
Cited by
Show
ISSN
0239-9342
Language
pol
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+ Share on Pinterest Share on LinkedIn Wyślij znajomemu