- Author
- Andrzejewska Olga
- Title
- Rynek mięsa w Rosji
- Source
- Boss-Gospodarka, 2002, nr 6, s. 14-16
- Keyword
- Przemysł spożywczy, Przemysł mięsny, Rynek mięsny, Produkcja żywności, Konsumpcja żywności, Import
Food industry, Meat industry, Meat market, Food production, Food consumption, Import - Country
- Federacja Rosyjska
Russian Federation - Abstract
- Rosja zwiększa produkcję mięsa, najlepsze wyniki uzyskuje zaś branża drobiarska, która notuje najszybszy rozwój. Jednakże krajowi producenci nadal zaspokajają tylko nieco ponad 60 procent wewnętrznego popytu i nie są na razie w stanie zwiększyć swojego udziału, tym samym przegrywając w konkurencji cenowej z mięsem importowanym z Zachodu.
- Accessibility
- The Main Library of the Cracow University of Economics
The Library of Warsaw School of Economics
The Main Library of Poznań University of Economics and Business - Cited by
- ISSN
- 1641-5566
- Language
- pol