BazEkon - The Main Library of the Cracow University of Economics

BazEkon home page

Main menu

Author
Andrzejewska Olga
Title
Rynek mięsa w Rosji
Source
Boss-Gospodarka, 2002, nr 6, s. 14-16
Keyword
Przemysł spożywczy, Przemysł mięsny, Rynek mięsny, Produkcja żywności, Konsumpcja żywności, Import
Food industry, Meat industry, Meat market, Food production, Food consumption, Import
Country
Federacja Rosyjska
Russian Federation
Abstract
Rosja zwiększa produkcję mięsa, najlepsze wyniki uzyskuje zaś branża drobiarska, która notuje najszybszy rozwój. Jednakże krajowi producenci nadal zaspokajają tylko nieco ponad 60 procent wewnętrznego popytu i nie są na razie w stanie zwiększyć swojego udziału, tym samym przegrywając w konkurencji cenowej z mięsem importowanym z Zachodu.
Accessibility
The Main Library of the Cracow University of Economics
The Library of Warsaw School of Economics
The Main Library of Poznań University of Economics and Business
Cited by
Show
ISSN
1641-5566
Language
pol
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+ Share on Pinterest Share on LinkedIn Wyślij znajomemu