BazEkon - The Main Library of the Cracow University of Economics

BazEkon home page

Main menu

Author
Andrzejewska Olga
Title
Rosyjscy producenci warzyw gruntowych
Source
Boss-Gospodarka, 2002, nr 21, s. 17
Keyword
Przemysł spożywczy, Rynek żywności, Rolnictwo, Warzywnictwo, Produkcja żywności
Food industry, Food market, Agriculture, Vegetable farming, Food production
Country
Federacja Rosyjska
Russian Federation
Abstract
Wśród czołowych 10. rosyjskich producentów warzyw gruntowych najlepsze wyniki ma podmoskiewska spółka ZAO Daszkowska (788 ha), która zbiera także największe plony oraz ma największe przychody ze sprzedaży. Jeszcze kilkanaście lat temu, w dobie ZSRR byłoby to niemożliwe, stąd na początku wprowadzania gospodarki rynkowej kraj ten cierpiał na ogromny deficyt tych produktów.
Accessibility
The Main Library of the Cracow University of Economics
The Library of Warsaw School of Economics
The Main Library of Poznań University of Economics and Business
Cited by
Show
ISSN
1641-5566
Language
pol
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+ Share on Pinterest Share on LinkedIn Wyślij znajomemu