BazEkon - The Main Library of the Cracow University of Economics

BazEkon home page

Main menu

Author
Okrzesik Jacek
Title
Przetwórstwo rybne
Source
Boss-Gospodarka, 2002, nr 27, s.I-XII
Keyword
Przetwórstwo rybne, Handel zagraniczny, Produkcja żywności, Konsumpcja żywności, Przemysł przetwórczy, Przemysł spożywczy, Polska w WE, Rybołówstwo, Rynek żywności
Fish processing, Foreign trade, Food production, Food consumption, Processing industry, Food industry, Poland in the EC, Fishery, Food market
Company
Unia Europejska (UE)
European Union (EU)
Abstract
W opinii wielu ekspertów przetwórstwo rybne w Polsce ma przed sobą dobre perspektywy rozwoju. Jednakże nawyki żywnościowe Polaków oraz niska zamożność społeczeństwa nakazują ostrożność przy formułowaniu zbyt optymistycznych wniosków na przyszłość. W porównaniu z innymi krajami europejskimi nasza dieta jest uboga w dania z ryb.
Accessibility
The Main Library of the Cracow University of Economics
The Library of Warsaw School of Economics
The Main Library of Poznań University of Economics and Business
Cited by
Show
ISSN
1641-5566
Language
pol
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+ Share on Pinterest Share on LinkedIn Wyślij znajomemu