- Author
- Okrzesik Jacek
- Title
- Przetwórstwo rybne
- Source
- Boss-Gospodarka, 2002, nr 27, s.I-XII
- Keyword
- Przetwórstwo rybne, Handel zagraniczny, Produkcja żywności, Konsumpcja żywności, Przemysł przetwórczy, Przemysł spożywczy, Polska w WE, Rybołówstwo, Rynek żywności
Fish processing, Foreign trade, Food production, Food consumption, Processing industry, Food industry, Poland in the EC, Fishery, Food market - Company
- Unia Europejska (UE)
European Union (EU) - Abstract
- W opinii wielu ekspertów przetwórstwo rybne w Polsce ma przed sobą dobre perspektywy rozwoju. Jednakże nawyki żywnościowe Polaków oraz niska zamożność społeczeństwa nakazują ostrożność przy formułowaniu zbyt optymistycznych wniosków na przyszłość. W porównaniu z innymi krajami europejskimi nasza dieta jest uboga w dania z ryb.
- Accessibility
- The Main Library of the Cracow University of Economics
The Library of Warsaw School of Economics
The Main Library of Poznań University of Economics and Business - Cited by
- ISSN
- 1641-5566
- Language
- pol