BazEkon - The Main Library of the Cracow University of Economics

BazEkon home page

Main menu

Author
Stefaniak Piotr
Title
Przemysł cukierniczy
Source
Boss-Gospodarka, 2002, nr 34, s.I-XV
Keyword
Konsumpcja żywności, Produkcja żywności, Przemysł spożywczy, Handel zagraniczny, Przemysł cukierniczy, Rynek żywności, Sprzedaż produktu
Food consumption, Food production, Food industry, Foreign trade, Confectionery industry, Food market, Product sales
Abstract
Konsumpcja wyrobów cukierniczych w Polsce w roku 2001 wyniosła około 8,8 kg tych produktów na osobę, czyli była 2,5 razy mniejsza od średniej w krajach Unii Europejskiej. Jednakże ze względu na dużą liczbę ludności, pod względem sprzedaży Polska zaliczana jest do największych rynków europejskich. Spożycie słodyczy po prostu odpowiada mniejszym dochodom Polaków w stosunku do krajów UE.
Accessibility
The Main Library of the Cracow University of Economics
The Library of Warsaw School of Economics
The Main Library of Poznań University of Economics and Business
Cited by
Show
ISSN
1641-5566
Language
pol
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+ Share on Pinterest Share on LinkedIn Wyślij znajomemu