BazEkon - The Main Library of the Cracow University of Economics

BazEkon home page

Main menu

Author
Komuda Łukasz
Title
Tłusty rynek
Source
Boss-Gospodarka, 2002, nr 40, s. 23-25
Keyword
Przemysł spożywczy, Przemysł tłuszczowy, Rynek tłuszczów jadalnych, Rynek żywności, Produkcja żywności, Konsumpcja żywności, Sprzedaż produktu, Handel zagraniczny
Food industry, Fat industry, Edible fats market, Food market, Food production, Food consumption, Product sales, Foreign trade
Abstract
Tłuszcze i margaryny profesjonalne stanowią 1/7 produkcji polskiego przemysłu tłuszczowego. Mimo iż dla czołowych przedstawicieli tej branży produkcja tłuszczów dla piekarni i cukierni jest raczej produkcją drugoplanową (rzadko przekracza 20 procent w przychodach), zwiększają oni swoją ofertę w tym segmencie. Świadczy to o atrakcyjności "tłustego" rynku dla odbiorców profesjonalnych.
Accessibility
The Main Library of the Cracow University of Economics
The Library of Warsaw School of Economics
The Main Library of Poznań University of Economics and Business
The Main Library of the Wroclaw University of Economics
Cited by
Show
ISSN
1641-5566
Language
pol
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+ Share on Pinterest Share on LinkedIn Wyślij znajomemu