BazEkon - The Main Library of the Cracow University of Economics

BazEkon home page

Main menu

Author
Obidzińska Ewa
Title
Wołowina kulinarna z Polski - koniec niełaski?
Source
Boss-Rolnictwo, 2002, nr 47, s. 9-12
Keyword
Przemysł spożywczy, Przemysł mięsny, Rynek mięsny, Produkcja żywności, Produkcja zwierzęca, Hodowla zwierząt
Food industry, Meat industry, Meat market, Food production, Animal production, Animal husbandry
Company
Unia Europejska (UE)
European Union (EU)
Country
Polska
Poland
Abstract
Jeszcze do niedawna kraje Europy Zachodniej można było pod względem kulinarnym zaliczyć do "wołowych", Wschodniej zaś do "wieprzowych". Perspektywy integracji, zbliżenie kulturowe narodów po upadku muru berlińskiego, wreszcie groźne przypadki choroby BSE cały europejski rynek wołowiny zmieniły w sposób znaczący.
Accessibility
The Main Library of the Cracow University of Economics
The Library of Warsaw School of Economics
The Main Library of Poznań University of Economics and Business
Cited by
Show
ISSN
1641-5701
Language
pol
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+ Share on Pinterest Share on LinkedIn Wyślij znajomemu