- Author
- Obidzińska Ewa
- Title
- Wołowina kulinarna z Polski - koniec niełaski?
- Source
- Boss-Rolnictwo, 2002, nr 47, s. 9-12
- Keyword
- Przemysł spożywczy, Przemysł mięsny, Rynek mięsny, Produkcja żywności, Produkcja zwierzęca, Hodowla zwierząt
Food industry, Meat industry, Meat market, Food production, Animal production, Animal husbandry - Company
- Unia Europejska (UE)
European Union (EU) - Country
- Polska
Poland - Abstract
- Jeszcze do niedawna kraje Europy Zachodniej można było pod względem kulinarnym zaliczyć do "wołowych", Wschodniej zaś do "wieprzowych". Perspektywy integracji, zbliżenie kulturowe narodów po upadku muru berlińskiego, wreszcie groźne przypadki choroby BSE cały europejski rynek wołowiny zmieniły w sposób znaczący.
- Accessibility
- The Main Library of the Cracow University of Economics
The Library of Warsaw School of Economics
The Main Library of Poznań University of Economics and Business - Cited by
- ISSN
- 1641-5701
- Language
- pol