BazEkon - The Main Library of the Cracow University of Economics

BazEkon home page

Main menu

Author
Łukasik Ireneusz
Title
Coraz więcej mięsa na świecie
Source
Boss-Gospodarka, 2003, nr 4, s. 91-92
Keyword
Przemysł mięsny, Produkcja mięsa, Rynek mięsny, Konsumpcja żywności, Popyt konsumpcyjny, Rynki międzynarodowe, Handel międzynarodowy
Meat industry, Production of meat, Meat market, Food consumption, Consumption demand, International market, International trade
Country
Świat
World
Abstract
Światowa produkcja mięsa, po umiarkowanym wzroście w latach 2000 i 2001, zwiększyła się nieco w większym stopniu w 2002 r. Przedmiotem handlu na rynkach międzynarodowych w roku ubiegłym stało się około 18,0 mln ton mięsa. Największymi producentami wołowiny po USA są UE i Brazylia, potentatem w produkcji mięsa wieprzowego natomiast są Chiny.
Accessibility
The Main Library of the Cracow University of Economics
The Library of Warsaw School of Economics
The Main Library of Poznań University of Economics and Business
The Main Library of the Wroclaw University of Economics
Cited by
Show
ISSN
1641-5566
Language
pol
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+ Share on Pinterest Share on LinkedIn Wyślij znajomemu