- Author
- Komuda Łukasz
- Title
- Żywność modyfikowana genetycznie-niepokojąca przyszłość
- Source
- Boss-Gospodarka, 2003, nr 5, s. 57-58
- Keyword
- Genetyczna Modyfikacja Organizmów (GMO), Konsumpcja żywności, Inżynieria genetyczna, Przemysł spożywczy, Rynek żywności, Biotechnologia, Zagrożenia ekologiczne
Genetically Modified Organisms (GMO), Food consumption, Genetic engineering, Food industry, Food market, Biotechnology, Ecological hazard - Abstract
- Dla specjalistów branży biotechnologicznej nie ulega wątpliwości, że przewaga żywności modyfikowanej genetycznie nad tradycyjną jest tylko kwestią czasu. Konieczne jest jednakże pokonanie barier: ryzyka dla zdrowia ludzi i ekosystemów oraz lęku konsumentów.
- Accessibility
- The Main Library of the Cracow University of Economics
The Library of Warsaw School of Economics
The Main Library of Poznań University of Economics and Business
The Main Library of the Wroclaw University of Economics - Cited by
- ISSN
- 1641-5566
- Language
- pol