BazEkon - The Main Library of the Cracow University of Economics

BazEkon home page

Main menu

Author
Komuda Łukasz
Title
Żywność modyfikowana genetycznie-niepokojąca przyszłość
Source
Boss-Gospodarka, 2003, nr 5, s. 57-58
Keyword
Przemysł spożywczy, Rynek żywności, Inżynieria genetyczna, Biotechnologia, Konsumpcja żywności, Zagrożenia ekologiczne, Genetyczna Modyfikacja Organizmów (GMO)
Food industry, Food market, Genetic engineering, Biotechnology, Food consumption, Ecological hazard, Genetically Modified Organisms (GMO)
Abstract
Dla specjalistów branży biotechnologicznej nie ulega wątpliwości, że przewaga żywności modyfikowanej genetycznie nad tradycyjną jest tylko kwestią czasu. Konieczne jest jednakże pokonanie barier: ryzyka dla zdrowia ludzi i ekosystemów oraz lęku konsumentów.
Accessibility
The Main Library of the Cracow University of Economics
The Library of Warsaw School of Economics
The Main Library of Poznań University of Economics and Business
The Main Library of the Wroclaw University of Economics
Cited by
Show
ISSN
1641-5566
Language
pol
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+ Share on Pinterest Share on LinkedIn Wyślij znajomemu