BazEkon - The Main Library of the Cracow University of Economics

BazEkon home page

Main menu

Author
Komuda Łukasz
Title
Żywność modyfikowana genetycznie-niepokojąca przyszłość
Source
Boss-Gospodarka, 2003, nr 5, s. 57-58
Keyword
Genetyczna Modyfikacja Organizmów (GMO), Konsumpcja żywności, Inżynieria genetyczna, Przemysł spożywczy, Rynek żywności, Biotechnologia, Zagrożenia ekologiczne
Genetically Modified Organisms (GMO), Food consumption, Genetic engineering, Food industry, Food market, Biotechnology, Ecological hazard
Abstract
Dla specjalistów branży biotechnologicznej nie ulega wątpliwości, że przewaga żywności modyfikowanej genetycznie nad tradycyjną jest tylko kwestią czasu. Konieczne jest jednakże pokonanie barier: ryzyka dla zdrowia ludzi i ekosystemów oraz lęku konsumentów.
Accessibility
The Main Library of the Cracow University of Economics
The Library of Warsaw School of Economics
The Main Library of Poznań University of Economics and Business
The Main Library of the Wroclaw University of Economics
Cited by
Show
ISSN
1641-5566
Language
pol
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+ Share on Pinterest Share on LinkedIn Wyślij znajomemu