BazEkon - The Main Library of the Cracow University of Economics

BazEkon home page

Main menu

Author
Stefaniak Piotr
Title
Kruchy rynek ciastek
Source
Boss-Gospodarka, 2003, nr 9, s. 24-27
Keyword
Produkcja żywności, Przemysł spożywczy, Konsumpcja żywności, Rynek żywności, Koniunktura gospodarcza, Handel zagraniczny, Przemysł cukierniczy
Food production, Food industry, Food consumption, Food market, Business trends, Foreign trade, Confectionery industry
Abstract
W miarę stabilny rynek wyrobów ciastkarskich w Polsce może ulec pewnym zawirowaniom. Powodem są jednak nie tyle sprawy koniunkturalne, co formalne. Związane jest to z wdrażaniem systemu HACCP, różnymi stawkami VAT na podobne wyroby spożywcze oraz spodziewanym znacznym wzrostem cen surowców dla przemysłu cukierniczego.
Accessibility
The Main Library of the Cracow University of Economics
The Library of Warsaw School of Economics
The Main Library of Poznań University of Economics and Business
The Main Library of the Wroclaw University of Economics
Cited by
Show
ISSN
1641-5566
Language
pol
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+ Share on Pinterest Share on LinkedIn Wyślij znajomemu