BazEkon - The Main Library of the Cracow University of Economics

BazEkon home page

Main menu

Author
Andrzejewska Olga
Title
Rosja rozsmakowuje się w serach
Source
Boss-Gospodarka, 2004, nr 3, s. 76-77
Keyword
Import, Produkcja żywności, Konsumpcja żywności, Przemysł spożywczy, Rynek żywności, Przemysł mleczarski
Import, Food production, Food consumption, Food industry, Food market, Dairy industry
Country
Federacja Rosyjska
Russian Federation
Abstract
Upodobania kulinarne Rosjan w przypadku serów przechodzą podobną ewolucję, jak w przypadku Polaków, chociaż z pewnym opóźnieniem. Największą popularnością w Rosji cieszą się kupowane od dawna tanie marki rodzimych serów, dodawanych do kanapek. Coraz częściej jednak pojawiają się tam droższe sery miękkie lub pleśniowe-jako przekąska do piwa, wina lub podawnae jako deser. Wielkość rosyjskiego rynku serów oceniana jest na 440-450 tys. ton.
Accessibility
The Main Library of the Cracow University of Economics
The Library of Warsaw School of Economics
The Main Library of Poznań University of Economics and Business
The Main Library of the Wroclaw University of Economics
Cited by
Show
ISSN
1641-5566
Language
pol
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+ Share on Pinterest Share on LinkedIn Wyślij znajomemu