BazEkon - The Main Library of the Cracow University of Economics

BazEkon home page

Main menu

Author
Andrzejewska Olga
Title
Rynek usług gastronomicznych
Source
Boss-Gospodarka, 2004, nr 3, s. 121-132
Keyword
Placówki gastronomiczne, Gastronomia, Franchising, Usługi konsumpcyjne, Usługi żywieniowe, Rynek usług
Catering establishments, Gastronomy, Franchising, Consumer services, Food services, Services market
Abstract
Polska branża gastronomiczna, walcząc od kilku lat z recesją, przystosowuje się do działania w warunkach ostrej walki konkurencyjnej. Liczba placówek gastronomicznych przypadających na statystycznego Polaka jest dużo niższa niż u naszych niektórych sąsiadów. W dniu wejścia do UE placówki gastronomiczne powinny podjąć prace nad wdrażaniem systemu działania prowadzącego do uzyskania certyfikatu HACCP.
Accessibility
The Main Library of the Cracow University of Economics
The Library of Warsaw School of Economics
The Main Library of Poznań University of Economics and Business
The Main Library of the Wroclaw University of Economics
Cited by
Show
ISSN
1641-5566
Language
pol
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+ Share on Pinterest Share on LinkedIn Wyślij znajomemu