BazEkon - The Main Library of the Cracow University of Economics

BazEkon home page

Main menu

Author
Komuda Łukasz
Title
Koncentracja na słodko-kwaśno
Source
Boss-Gospodarka, 2004, nr 3, s. 17-20
Keyword
Jakość produktów żywnościowych, Import, Rynek koncentratów spożywczych i przypraw, Produkcja żywności, Konsumpcja żywności, Przemysł spożywczy, Sprzedaż produktu, Przyprawy
Quality of food products, Import, Food concentrates and spices market, Food production, Food consumption, Food industry, Product sales, Spice
Abstract
Rynek przypraw jest ściśle powiązany z rynkami rozmaitych smakowych i aromatycznych dodatków do żywności. Według GUS, produkcja sprzedana przypraw, keczupu, majonezu, octu, musztardy, dressingów i sosów sięgała w 2002 r. 1192 mln zł. Tak naprawdę jednak sam rynek przypraw uniwersalnych i tradycyjnych (w tym mieszanek) był 2,5-3-krotnie większy, zbliżąjąc się nawet do 700 mln zł.
Accessibility
The Main Library of the Cracow University of Economics
The Library of Warsaw School of Economics
The Main Library of Poznań University of Economics and Business
The Main Library of the Wroclaw University of Economics
Cited by
Show
ISSN
1641-5566
Language
pol
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+ Share on Pinterest Share on LinkedIn Wyślij znajomemu