- Author
- Komuda Łukasz
- Title
- Koncentracja na słodko-kwaśno
- Source
- Boss-Gospodarka, 2004, nr 3, s. 17-20
- Keyword
- Jakość produktów żywnościowych, Import, Rynek koncentratów spożywczych i przypraw, Produkcja żywności, Konsumpcja żywności, Przemysł spożywczy, Sprzedaż produktu, Przyprawy
Quality of food products, Import, Food concentrates and spices market, Food production, Food consumption, Food industry, Product sales, Spice - Abstract
- Rynek przypraw jest ściśle powiązany z rynkami rozmaitych smakowych i aromatycznych dodatków do żywności. Według GUS, produkcja sprzedana przypraw, keczupu, majonezu, octu, musztardy, dressingów i sosów sięgała w 2002 r. 1192 mln zł. Tak naprawdę jednak sam rynek przypraw uniwersalnych i tradycyjnych (w tym mieszanek) był 2,5-3-krotnie większy, zbliżąjąc się nawet do 700 mln zł.
- Accessibility
- The Main Library of the Cracow University of Economics
The Library of Warsaw School of Economics
The Main Library of Poznań University of Economics and Business
The Main Library of the Wroclaw University of Economics - Cited by
- ISSN
- 1641-5566
- Language
- pol






