BazEkon - The Main Library of the Cracow University of Economics

BazEkon home page

Main menu

Author
Białasiewicz Małgorzata
Title
Sery są trendy
Source
Boss-Gospodarka, 2004, nr 3, s. 10-14
Keyword
Konsumpcja żywności, Prognozy gospodarcze, Sprzedaż produktu, Produkcja żywności, Przemysł spożywczy, Rynek żywności, Sieci handlowe
Food consumption, Economic forecast, Product sales, Food production, Food industry, Food market, Chain stores
Abstract
Od kilku lat rynek serów w Polsce systematycznie rośnie. Według ekspertów to tendencja trwała i zgodna za światowymi trendami. Spożywamy coraz więcej serów białych i żółtych, wykazujemy też coraz większe zainteresowanie serami pleśniowymi. Choć konsumpcja serów jest o wiele mniejsza niż we Francji i Niemczech, to biorąc pod uwagę fakt, iż w Polsce nie było tradycji spożywania tych wiktuałów w dużych ilościach, rynek ten wydaje się być perspektywicznym.
Accessibility
The Main Library of the Cracow University of Economics
The Library of Warsaw School of Economics
The Main Library of Poznań University of Economics and Business
The Main Library of the Wroclaw University of Economics
Cited by
Show
ISSN
1641-5566
Language
pol
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+ Share on Pinterest Share on LinkedIn Wyślij znajomemu