BazEkon - The Main Library of the Cracow University of Economics

BazEkon home page

Main menu

Author
Sobczak Tomasz
Title
HACCP jako substytut Informacyjnego Systemu Zarządzania w małych przedsiębiorstwach sektora gospodarki żywnościowej
Source
Przegląd Organizacji, 2007, nr 3, s. 25-27
Keyword
Małe i średnie przedsiębiorstwa, Gospodarka żywnościowa, Analiza Zagrożeń i Krytyczne Punkty Kontroli, System zarządzania jakością, Informatyczne systemy zarządzania
Small business, Food economy, Hazard Analysis and Critical Control Point (HACCP), Quality management systems, Management Information Systems
Note
summ.
Abstract
Zwrócono uwagę na rolę Informatycznego Systemu Zarządzania (ISZ) w przedsiębiorstwach. Przedstawiono zagadnienie możliwości wykorzystania systemu HACCP do realizacji niektórych zadań ISZ w małych przedsiębiorstwach sektora gospodarki żywnościowej. Omówiono wzajemne relacje ISZ i systemu HACCP.
Accessibility
The Main Library of the Cracow University of Economics
The Library of Warsaw School of Economics
The Library of University of Economics in Katowice
The Main Library of Poznań University of Economics and Business
The Main Library of the Wroclaw University of Economics
Cited by
Show
ISSN
0137-7221
Language
pol
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+ Share on Pinterest Share on LinkedIn Wyślij znajomemu