BazEkon - The Main Library of the Cracow University of Economics

BazEkon home page

Main menu

Author
Urban Stanisław
Title
Zmiana poziomu i modelu spożycia żywności w Polsce
Changes in a Model of Food Consumption in Poland
Source
Roczniki Naukowe Stowarzyszenia Ekonomistów Rolnictwa i Agrobiznesu, 2006, T. 8, z. 3, s. 149-153, bibliogr. 5 poz.
Keyword
Gospodarka żywnościowa, Struktura konsumpcji żywności, Konsumpcja żywności, Konsumpcja
Food economy, Structure of food consumption, Food consumption, Consumption
Note
synopsis, summ.
Abstract
Omówiono zagadnienie dotyczące spożycia jednostkowego żywności oraz jego zmiany oraz modele konsumpcji żywności.

In Poland food consumption per person changed significantly in 1980-2004. Asfar as different products are concerned, the consumption per capita is considerably varied. This is owing to respective groups of consumer s preferences. In addition, model of food consumption has changed as well. Apart from traditional models, there are new ones. For instance: the model of permanent starvation, the rat race model and the gourmet model. (original abstract)
Accessibility
The Main Library of the Cracow University of Economics
The Library of Warsaw School of Economics
The Main Library of Poznań University of Economics and Business
Bibliography
Show
  1. Kos C. 1991: Przemiany w spożyciu żywności w gospodarstwach domowych w Polsce. IRWiR PAN Warszawa.
  2. Rocznik Statystyczny GUS 2004. 2005: GUS, Warszawa.
  3. Rocznik Statystyczny Rolnictwa i Gospodarka Żywnościowa 1986-1990. GUS, Warszawa.
  4. Rocznik Statystyczny Rolnictwa i Obszarów Wiejskich. 2005: GUS, Warszawa.
  5. Urban S., Szlachta K. 2000: Ekonomika i organizacja handlu żywnością. Wydawnictwo AE we Wrocławiu.
Cited by
Show
ISSN
1508-3535
Language
pol
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+ Share on Pinterest Share on LinkedIn Wyślij znajomemu