BazEkon - The Main Library of the Cracow University of Economics

BazEkon home page

Main menu

Author
Okrzesik Jacek
Title
Wszystko na ostatnią chwilę.. : VII edycja Rankingu Zakładów Mięsnych Tygodnika Boss-Rolnictwo
Source
Boss-Gospodarka, 2004, nr 7, s. 19-21
Keyword
Przemysł spożywczy, Przemysł mięsny, Rynek mięsny, Produkcja mięsa, Eksport, Jakość mięsa, Ranking przedsiębiorstw
Food industry, Meat industry, Meat market, Production of meat, Export, Meat quality, Ranking of companies
Abstract
Od 1 maja 2004 r. Polska stała się pełnoprawnym członkiem Unii Europejskiej. Tymczasem jej wymagania spełnia obecnie zaledwie jedna trzecia krajowych zakładów przetwórstwa mięsnego, a niecałe drugie tyle uzyskało okresy przejściowe na dokończenie dostosowania. Wyniki VII edycji Rankingu Zakładów Mięsnych wskazują jednak, iż sektor mięsny charakteryzuje się trendem wzrostowym.
Accessibility
The Main Library of the Cracow University of Economics
The Library of Warsaw School of Economics
The Main Library of Poznań University of Economics and Business
The Main Library of the Wroclaw University of Economics
Cited by
Show
ISSN
1641-5566
Language
pol
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+ Share on Pinterest Share on LinkedIn Wyślij znajomemu