BazEkon - The Main Library of the Cracow University of Economics

BazEkon home page

Main menu

Author
Cieślik Jerzy
Title
Sytuacja przemysłu mleczarskiego w województwie małopolskim w procesie integracji z UE
Situation of Dairy Industry in Malopolska Voivodship in the Process of Integration with EU
Source
Prace Naukowe Akademii Ekonomicznej we Wrocławiu, 2004, nr 1015, t. 1, s. 85-91, rys., tab., bibliogr. 7 poz.
Issue title
Agrobiznes 2004 : sytuacja agrobiznesu w Polsce po przystąpieniu do Unii Europejskiej
Keyword
Integracja gospodarcza Polski z UE, Przemysł mleczarski, Przetwórstwo mleka
Poland's economic integration with the EU, Dairy industry, Milk processing
Note
summ.
Country
Województwo małopolskie
Małopolskie Voivodeship
Abstract
Opracowanie było próbą analizy dostępnych informacji na temat przemian w sektorze mleczarskim województwa małopolskiego. Analiza stanowiła identyfikację stanu dostosowania w mleczarskiej bazie surowcowej oraz w sferze przetwórstwa mleka.

The elaboration presents situation of dairy sector in Małopolska voivodship in the process of integration with EU. In particular work focuses on accommodation processes concerning the raw material base and milk processing according to the EU requirements. Those matters consist main categories important in dairy sector competitiveness in future market conditions. It has been stated that processes are too slow and can determine real threats both to milk producers and milk processors. (original abstract)
Accessibility
The Main Library of the Cracow University of Economics
The Library of Warsaw School of Economics
The Library of University of Economics in Katowice
The Main Library of Poznań University of Economics and Business
The Main Library of the Wroclaw University of Economics
Bibliography
Show
  1. Chabiera J., Znaczenie jakości dla konkurencyjności rynkowej produktu, [w:] Marketing w agrobiznesie. Materiały dla studentów akademii rolniczych, red. K. Cholewicka-Goździk, FAPA, Warszawa 1997.
  2. Gornowicz M., Wpływ jakości polskiego mleka na konkurencyjność jego przetworów, AE Wrocław 2003.
  3. Iwan B., Spółdzielczość mleczarska w warunkach gospodarki rynkowej i konkurencji, "Przegląd Mleczarski" 2002, nr 1.
  4. Mleczarstwo, "Przemysł Spożywczy" 2003, nr 10.
  5. Seremak-Bulge J., Koncentracja produkcji mleka, "Rynek Mleka", MRiRW, ARR, IERiGŻ, Warszawa 2003, nr 25.
  6. Smoleński Z., Mleczarstwo polskie w procesie integracji z UE, "Przemysł Spożywczy" 2003, nr 8.
  7. Urząd Statystyczny, Kraków 2003.
Cited by
Show
ISSN
0324-8445
Language
pol
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+ Share on Pinterest Share on LinkedIn Wyślij znajomemu