BazEkon - The Main Library of the Cracow University of Economics

BazEkon home page

Main menu

Author
Pepliński Benedykt, Wajszczuk Karol, Baum Rafał, Majchrzycki Dariusz
Title
Wpływ integracji pionowej w produkcji trzody chlewnej na jakość uzyskiwanego surowca
The Influence of the Vertical Integration in the Swine Production on the Quality of the Obtained Produce
Source
Prace Naukowe Akademii Ekonomicznej we Wrocławiu, 2003, nr 983, t. 2, s. 184-189, bibliogr. 4 poz.
Issue title
Agrobiznes 2003 : jakość jako podstawowy instrument konkurencyjności w agrobiznesie
Keyword
Hodowla zwierząt, Mięso wieprzowe, Przemysł mięsny, Zarządzanie jakością
Animal husbandry, Pork meat, Meat industry, Quality management
Note
summ.
Abstract
Przedmiotem rozważań jest określenie zależności pomiędzy stopniem integracji producenta trzody chlewnej z zakładem mięsnym a jakością uzyskiwanego surowca.

The presented paper shows some results of investigations which were conducted in 60 pork farms in Wielkopolska region. The research showed, that the vertical integration's farms produced more fleshiness pigs, received better price for sold pigs. The farmers decleared, that they received higher extra charges received through the farmers. (original abstract)
Accessibility
The Main Library of the Cracow University of Economics
The Library of Warsaw School of Economics
The Library of University of Economics in Katowice
The Main Library of Poznań University of Economics and Business
The Main Library of the Wroclaw University of Economics
Bibliography
Show
  1. Białasiewicz M. (2002): Odchudzony tucznik. BOSS Rolnictwo (21-28.12.2002), s. 26.
  2. Morkis G. (2000): Powiązania integracyjne przemysłu spożywczego z gospodarstwami i przedsiębiorstwami rolnymi. SERiA Zamość 2000, t. 2, z. 3, s. 41.
  3. Pepliński B., Majchrzycki D. (2002): Dopłaty do cen żywca wieprzowego jako instrument integracji pionowej. "Roczniki Naukowe SERiA", t. 4, z 3, s. 146-150.
  4. Zalewski R.I. (2002): Zarządzanie jakością w produkcji żywności. AE Poznań, s. 364-365.
Cited by
Show
ISSN
0324-8445
Language
pol
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+ Share on Pinterest Share on LinkedIn Wyślij znajomemu