- Author
- Iwan Bolesław
- Title
- Tendencje zmian w konsumpcji artykułów mlecznych i mięsnych w Polsce
Tendencies in Changes in the Consumption of Dairy and Meat Products in Poland - Source
- Roczniki Naukowe Stowarzyszenia Ekonomistów Rolnictwa i Agrobiznesu, 2007, T. 9, z. 4, s. 66-71, bibliogr. 7 poz.
- Keyword
- Popyt konsumpcyjny, Mleko, Mięso, Konsumpcja żywności
Consumption demand, Milk, Meat, Food consumption - Note
- summ.
- Abstract
- Przeanalizowano główne tendencje zmian w konsumpcji mleka, mięsa i ich przetworów w Polsce. Analizą objęto zmiany w konsumpcji omawianych produktów na podstawie danych bilansowych oraz badań budżetów gospodarstw domowych.
The paper discusses analysis of changes in milk and meat products consumption. In the period of transformation of the Polish economy occurred decreased consumption of liquid milk, cream and butter. There was also increase in consumption of yoghurt, hard cheese and the other deeply processed products. In the same period and especially in 200-2006 years there was a gradual increase in the meat products consumption. The poultry consumption was increasing fastest. (original abstract) - Accessibility
- The Main Library of the Cracow University of Economics
The Library of Warsaw School of Economics
The Main Library of Poznań University of Economics and Business - Bibliography
- Budżety gospodarstw domowych 2000, 2001: GUS, Warszawa.
- Gulbicka B. 2000: Wyżywienie polskiego społeczeństwa w ostatniej dekadzie XX w. IERiGŻ, Warszawa.
- Iwan B. 2004: Poziom i struktura spożycia produktów mleczarskich w różnych typach gospodarstw domowych. [W:] Wiejskie gospodarstwa domowe w obliczu problemów transformacji, integracji i globalizacji. Wyd SGGW, Warszawa.
- Iwan B., Zalewski A., Chabiera J. 1998: Rynek rolny. Wyd. FAPA, Warszawa.
- Popyt na żywność. Stan i perspektywy. Nr 1, 4, 7. MRiRW, AR, IERiGŻ.
- Rynek mleka. Stan i perspektywy. Nr 31. MRiRW, ARR, IERiGŻ.
- Żelazna K. i in. 2002: Ekonomika konsumpcji. Elementy teorii. Wyd. SGGW, Warszawa.
- Cited by
- ISSN
- 1508-3535
- Language
- pol