- Author
- Sydorenko Olena, Berbenets Larissa
- Title
- Present day problems of ensuring safety and biological value of foodstuffs
Aktualne problemy zapewnienia bezpieczeństwa i wartości biologicznej środków spożywczych - Source
- Towaroznawcze Problemy Jakości, 2007, nr 2, s. 24-28, bibliogr. 5 poz.
Polish Journal of Commodity Science - Keyword
- Jakość produktów żywnościowych, Jakość produktu, Technologia produkcji żywności, Towaroznawstwo, Żywność, Towaroznawstwo żywności
Quality of food products, Product quality, Food production technology, Commodity science, Food, Food commodities - Note
- summ., streszcz.
- Abstract
- Niniejsza praca dotyczy kluczowych problemów tworzenia nowych produktów żywnościowych zrównoważonych pod względem właściwości odżywczych i biologicznych. Przedstawiono zasady łączenia składników żywności, algorytm postępowania stosowany podczas rozwoju nowych produktów żywnościowych oraz zasady polityki państwa w zakresie produkcji zdrowej żywności. Przeprowadzono analizę istniejących metod optymalizacji składu żywności (abstrakt oryginalny)
The presentation deals with the topical problems of creating new foodstuffs balanced in nutritious and biological value. The principles of food combinations, the algorithm of developing new products and the principles of government policy in the area of healthy food are described. The analysis of the existing methods of optimization of foodstuffs recipes has been conducted.(original abstract) - Accessibility
- The Main Library of the Cracow University of Economics
The Main Library of Poznań University of Economics and Business
The Main Library of the Wroclaw University of Economics - Bibliography
- UA Patent 56825 A (2003).
- UA Patent 56826 A (2003).
- Sydorenko O., Berbenets L. (2002) Present Day Problems of Fresh Water Fish Processing in Ukraine In: Current Trends in Commodity Science. Proceedings of the 7th International Commodity Science Conference, (eds. R. Zielinski, D. Wieczorek). Poznań, vol. 2, pp. 427-433.
- Sydorenko O., Berbenets L. (2005) Main directions in the development of the system of quality management of products with functional additives in Ukraine. In: Current Trends in Commodity Science. Proceedings of the 8th International Commodity Science Conference, (eds. R. Zielinski, D. Wieczorek). Poznań, vol. 1, pp. 235-241.
- Sydorenko O. (2007) The Formation of the Range and Quality of Fish and Plant Products. Publishing House of KNTEU, Kyiv.
- Cited by
- ISSN
- 1733-747X
- Language
- eng