- Author
- Krełowska-Kułas Maria (Akademia Ekonomiczna w Krakowie / Wydział Towaroznawstwa)
- Title
- Skład kwasów tłuszczowych tłuszczów zapasowych trzech ras gęsi
The Composition of Fatty Acid in the Depot Fat of Three Race of Gooses - Source
- Zeszyty Naukowe / Akademia Ekonomiczna w Krakowie, 1986, nr 224, s. 135-145, tab., bibliogr. 18 poz.
- Keyword
- Towaroznawstwo, Towaroznawstwo żywności, Mięso, Mięso drobiowe, Badania towaroznawcze
Commodity science, Food commodities, Meat, Poultry meat, Commodity research - Note
- summ.
- Abstract
- Rozwój hodowli gęsi w Polsce wskazuje na potrzebę poznania składu kwasów tłuszczowych zapasowych tkanek tłuszczowych tych ptaków, co ma znaczenie przy ocenie wartości odżywczej poszczególnych części tuszek (sprzedaż porcjowanego drobiu) oraz przy zagospodarowaniu tłuszczów zapasowych.
- Accessibility
- The Main Library of the Cracow University of Economics
The Library of Warsaw School of Economics
The Library of University of Economics in Katowice
The Main Library of Poznań University of Economics and Business
The Main Library of the Wroclaw University of Economics - Cited by
- ISSN
- 0208-7944
- Language
- pol