BazEkon - The Main Library of the Cracow University of Economics

BazEkon home page

Main menu

Author
Krełowska-Kułas Maria (Akademia Ekonomiczna w Krakowie / Wydział Towaroznawstwa)
Title
Skład kwasów tłuszczowych tłuszczów zapasowych trzech ras gęsi
The Composition of Fatty Acid in the Depot Fat of Three Race of Gooses
Source
Zeszyty Naukowe / Akademia Ekonomiczna w Krakowie, 1986, nr 224, s. 135-145, tab., bibliogr. 18 poz.
Keyword
Towaroznawstwo, Towaroznawstwo żywności, Mięso, Mięso drobiowe, Badania towaroznawcze
Commodity science, Food commodities, Meat, Poultry meat, Commodity research
Note
summ.
Abstract
Rozwój hodowli gęsi w Polsce wskazuje na potrzebę poznania składu kwasów tłuszczowych zapasowych tkanek tłuszczowych tych ptaków, co ma znaczenie przy ocenie wartości odżywczej poszczególnych części tuszek (sprzedaż porcjowanego drobiu) oraz przy zagospodarowaniu tłuszczów zapasowych.
Accessibility
The Main Library of the Cracow University of Economics
The Library of Warsaw School of Economics
The Library of University of Economics in Katowice
The Main Library of Poznań University of Economics and Business
The Main Library of the Wroclaw University of Economics
Cited by
Show
ISSN
0208-7944
Language
pol
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+ Share on Pinterest Share on LinkedIn Wyślij znajomemu