BazEkon - The Main Library of the Cracow University of Economics

BazEkon home page

Main menu

Author
Nazdrowicz Jacek (BRE Bank SA)
Title
Współczesny menedżer w organizacji
Source
Studia i Materiały / Wydział Zarządzania. Uniwersytet Warszawski, 2011, nr 1-2, s. 13-20, rys., bibliogr. 7 poz.
Keyword
Menedżer, Zarządzanie menedżerskie, Efektywność menedżera
Manager, Managerial managing, Efficiency of manager
Note
streszcz.
Abstract
We współczesnej nauce zarządzania istnieje potrzeba zbudowania nowego modelu menedżera o wysokich umiejętnościach i osobowości. Zaprezentowane wyniki badania przeprowadzonego wśród menedżerów pokazują, jak postrzegają oni wizerunek menedżera w kilku aspektach: cechy, umiejętności, relacje z innymi pracownikami, sposoby motywowania oraz innowacyjność. Nowy model pozwoli na bardziej efektywne zarządzanie i podejmowanie decyzji menedżerskich. (abstrakt oryginalny)
Accessibility
The Main Library of Poznań University of Economics and Business
Full text
Show
Bibliography
Show
  1. Johnston R.E., Bate J.D. 2003. The power of strategy innovation, New York: American Management Association AMACOM.
  2. Kubik K. 2005. Menedżer w przedsiębiorstwie przyszłości, Toruń: TNOiK.
  3. Mazurkiewicz P. 2004. Europejczycy o nas, my o Europejczykach. Manager, nr 8.
  4. Penc J. 1996. Decyzje w zarządzaniu, Kraków: Wydawnictwo Profesjonalnej Szkoły Biznesu.
  5. Penc J. 2001. Decyzje menedżerskie, Warszawa: C.H. Beck.
  6. Roosevelt T.R. 1998. Zróżnicowanie a organizacje przyszłości, w: Hesselbein F., Goldsmith M., Beckhard R. (red.) Organizacja przyszłości, Warszawa: Business Press.
  7. Stępczak S. 2003. Euromenedżer, czyli, kto?, Personel i Zarządzanie, nr 23.
Cited by
Show
ISSN
1733-9758
Language
pol
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+ Share on Pinterest Share on LinkedIn Wyślij znajomemu