BazEkon - The Main Library of the Cracow University of Economics

BazEkon home page

Main menu

Author
Marciniak Malwina (Politechnika Koszalińska), Cyberny Remigiusz (Politechnika Koszalińska)
Title
Klasyfikacja wyposażenia do przetwórstwa ryb i innych hydrobiontów na tle cech podziału maszyn i aparatów przetwórstwa spożywczego
Classification of Equipping Fish for the Processing and Other Hydrobionts Relating to Features of the Division of Machines and Apparatuses of the Food Processing
Source
Inżynieria Przetwórstwa Spożywczego, 2012, vol. 2(2), s. 19-22, rys., bibliogr. 5 poz.
Polish Journal of Food Engineering
Keyword
Przetwórstwo rolno-spożywcze, Przetwórstwo rybne, Maszyny i urządzenia
Agricultural and food processing, Fish processing, Machinery and equipment
Note
streszcz., summ.
Abstract
W artykule przedstawiono syntezę cech podziału wyposażenia technologicznego, stosowanego w przetwórstwie spożywczym. Na tym tle przedstawiono zarys klasyfikacji wyposażenia do przetwórstwa ryb i innych surowców pochodzenia wodnego, ze szczególnym uwzględnieniem maszyn do obróbki ryb.(abstrakt oryginalny)

In the article a synthesis of features of the division of the technological, applied equipment in the food processing was described. Against this background an outline of classification of equipping fish for the processing was presented and of other raw materials of the water origin, with particular reference to of machines for processing of fish. (original abstract)
Full text
Show
Bibliography
Show
  1. Błasiński H., 2001. Maszyny i aparatura technologiczna przemysłu spożywczego. Wydawnictwo Politechniki Łódzkiej, Łódź.
  2. Bredichin S.A., 2005. Tiechnołogiczeskoje oborudowanije rybo pierabatywajuszczych proizwodstw, Moskwa Kołos C.
  3. Kawka T., Dutkiewicz D., 1985. Maszyny do obróbki ryb i kalmarów. Zarys konstrukcji. Wydawnictwo Morskie, Gdańsk.
  4. Lewicki P.P., 2005. Inżynieria procesów i aparatura przemysłu spożywczego. Wydawnictwa Naukowo - Techniczne, Warszawa.
  5. Sikorski Z.E., 2004. Ryby i bezkręgowce morskie pozyskiwanie, właściwości i przetwarzanie. Wydawnictwo Naukowo - Techniczne, Warszawa.
Cited by
Show
ISSN
2084-9494
Language
pol
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+ Share on Pinterest Share on LinkedIn Wyślij znajomemu