BazEkon - The Main Library of the Cracow University of Economics

BazEkon home page

Main menu

Author
Rawski Janusz
Title
Ogólne zasady redagowania normy zakładowej
Source
Inżynieria Przetwórstwa Spożywczego, 2012, vol. 2(2), s. 46-47
Polish Journal of Food Engineering
Keyword
Normalizacja, Przedsiębiorstwo
Normalization, Enterprises
Note
streszcz., summ.
Abstract
Każda reguła powszechnie przyjęta staje się normą. Norma, zwyczajowo oznaczająca normę techniczną, jest dokumentem techniczno-prawnym określającym wymagania jakościowe lub ilościowe odnośnie do przedmiotu, przyjętym na zasadzie consensusu i zatwierdzonym przez upoważnioną jednostkę organizacyjną, ustalającym zasady, wytyczne, względnie charakterystyki dla różnych rodzajów działalności lub ich wyników, do powszechnego i wielokrotnego stosowania. (fragment tekstu)
Full text
Show
Cited by
Show
ISSN
2084-9494
Language
pol
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+ Share on Pinterest Share on LinkedIn Wyślij znajomemu