BazEkon - The Main Library of the Cracow University of Economics

BazEkon home page

Main menu

Author
Brzozowski Piotr (Instytut Ogrodnictwa w Skierniewicach), Zmarlicki Krzysztof (Instytut Ogrodnictwa w Skierniewicach)
Title
Preferencje na owoce przetworzone a wiek konsumentów
Preferences for Processed Fruit Depending on the Age of Consumers
Source
Roczniki Naukowe Stowarzyszenia Ekonomistów Rolnictwa i Agrobiznesu, 2011, T. 13, z. 4, s. 35-38, rys., bibliogr. 8 poz.
Keyword
Przetwory owocowe, Preferencje konsumenta
Processed fruits, Consumer preferences
Note
streszcz., summ.
Abstract
W artykule przedstawiono wyniki badań ankietowych preferencji 468 konsumentów przeprowadzonych w 2010 i 2011 roku dla przetworów owocowych w Skierniewicach i okolicy. Analizowano częstotliwość zakupu przetworów, ich rodzaj, porę roku i miejsce dokonywania zakupów w zależności od wieku respondentów. Jednocześnie badano preferencje konsumentów przy zakupie przetworów oraz określono udział przetworów wytwarzanych we własnym gospodarstwie domowym w spożyciu. (abstrakt oryginalny)

In the paper results of consumer preferences for processed fruit were shown. The survey was conducted on 468 consumers in different age segments in Skierniewice and its neighbourhood. The research concerned the frequency of shopping and the most preferred types of purchases depending on the age of respondents. Also the most preferred places to buy processed fruit and the potential shortages on the market of processed fruit were shown. The latter in terms of breaks in supply in most desirable types of processed fruit. Besides the study focussed on share of homemade processed fruits in overall consumption. (original abstract)
Accessibility
The Main Library of the Cracow University of Economics
The Library of Warsaw School of Economics
Full text
Show
Bibliography
Show
  1. Budżety gospodarstw domowych w 2009 r. 2010: GUS, Warszawa.
  2. Riediger N.D., Moghadasian Mohammed H. 2008: Patterns of fruit and vegetable. Consumption and the influence of sex, age and socio-demographic factors among Canadian Elderly. Journal of the American College of Nutrition, vol. 27, 2, 306-313.
  3. Rynek owoców i warzyw 2009-2010: Raporty rynkowe 35-37. IERiGŻ, Warszawa.
  4. Selected paper presented at the 2000. 2011: Annual Meeting of American Agricultural Economics Association, Tampa.
  5. [www.ers.usda.gov].
  6. Xudong F., Wen S.Ch. 2000: Demand for Healthy food in the United States.
  7. Zmarlicki K. 1996: Preferencje konsumentów jako element dostosowania produkcji do modelu spożycia wybranych produktów ogrodniczych. Praca doktorska, Instytut Sadownictwa i Kwiaciarstwa w Skierniewicach, Skierniewice, 1-93.
  8. Zmarlicki K. 2010: Preferencje studentów w zakresie zakupów owoców z produkcji ekologicznej. Rocz. Nauk. SERiA, t. XII, z. 4, 407-410.
Cited by
Show
ISSN
1508-3535
Language
pol
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+ Share on Pinterest Share on LinkedIn Wyślij znajomemu