BazEkon - The Main Library of the Cracow University of Economics

BazEkon home page

Main menu

Author
Szymonik Andrzej (Politechnika Łódzka)
Title
Uwarunkowania funkcjonowania bezpieczeństwa żywności
Conditioning of food safety functioning
Source
Logistyka, Logistyka - nauka, 2015, nr 5, CD 1, s. 1543-1550, rys., bibliogr. poz. 10 poz.
Keyword
Bezpieczeństwo żywnościowe, Rynek żywności, Łańcuch dostaw, Opakowania produktów spożywczych
Food security, Food market, Supply chain, Food packaging
Note
streszcz., summ.
Abstract
Artykuł zawiera treści związane z działami, które zapewniają bezpieczeństwo żywności. Zaprezentowane zostały instrumentu i narzędzia, których użycie zmniejsza prawdopodobieństwo dostania się na rynek żywności, która szkodzi człowiekowi i środowisku oraz firmie.(abstrakt oryginalny)

The article contains material related to departments that ensure food safety. The author presented instruments and tools that can reduce the probability that the food which is harmful to the people, envi-ronment and the company will enter the market.(original abstract)
Accessibility
The Main Library of the Cracow University of Economics
The Library of Warsaw School of Economics
Bibliography
Show
  1. Globalna norma bezpieczeństwa żywności, BRC Global Standard, British Retail Consortium, London, 2015.
  2. http://www.tvn24.pl/, 24.07.2015.
  3. http://www.gloswielkopolski.pl/, 24.07.2015.
  4. http://wiadomosci.dziennik.pl, 24.07.2015.
  5. http://www.izz.waw.pl/pl/haccp, 12.06.2015.
  6. http://www.suedzucker.pl/pl/ifs,27.htm, 12.06.2015.
  7. http://www.tuv-gem.com.pl/brc-system-zarzadzania-bezpieczenstwem-zywnosci, 17.06.2015.
  8. 7 IFS - Lista wymagań audytowych, Hamilton Poland LTD, Rzeczoznawstwo i badania Laboratoryjne, materiały szkoleniowe, Toruń 2012.
  9. Kody kreskowe i inne globalne standardy w biznesie, red. nauk. E. Hałas, ILiM, Poznań 2012, s. 337.
  10. Sokołowski G., Traceability - bezpieczeństwo i śledzenie przepływu produktów w łańcuchach dostaw, w oparciu o standardy GS1 i wymagania UE, ILiM, Poznań 2014, materiały z Webinar - 06.01.2014.
Cited by
Show
ISSN
1231-5478
Language
pol
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+ Share on Pinterest Share on LinkedIn Wyślij znajomemu