BazEkon - The Main Library of the Cracow University of Economics

BazEkon home page

Main menu

Author
Czarniecka-Skubina Ewa (Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie)
Title
Podręcznik Technologia gastronomiczna pod redakcją Ewy Czarnieckiej-Skubina
Source
Nauki Inżynierskie i Technologie / Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu, 2015, nr 4 (19), s. 105-106
Engineering Sciences and Technologies / Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu
Keyword
Recenzja
Review
Abstract
Technologia gastronomiczna to podręcznik obejmujący 713 stron tekstu, podzielonego na 13 rozdziałów tematycznie związanych z dziedziną technologii gastronomicznej. Autorami poszczególnych rozdziałów są pracownicy naukowi Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie oraz Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie, Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu, Uniwersytetu Przyrodniczo-Humanistycznego w Siedlcach i Akademii Morskiej w Gdyni. Książka jest adresowana do studentów kierunków związanych z gastronomią i hotelarstwem, technologią żywności i żywieniem człowieka, żywieniem człowieka i oceną żywności oraz dietetyką, jak również do nauczycieli przedmiotów zawodowych i pracowników zakładów gastronomicznych, zainteresowanych uzupełnianiem posiadanej wiedzy z zakresu technologii gastronomicznej.(fragment tekstu)
Accessibility
The Main Library of the Cracow University of Economics
The Main Library of Poznań University of Economics and Business
The Main Library of the Wroclaw University of Economics
Full text
Show
Cited by
Show
ISSN
2080-5985
Language
pol
URI / DOI
http://dx.doi.org/10.15611/nit.2015.4.07
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+ Share on Pinterest Share on LinkedIn Wyślij znajomemu