- Author
- Diakun Jarosław (Politechnika Koszalińska)
- Title
- Rozprawa - suita - o projektowaniu
Treatise - suite - on design - Source
- Inżynieria Przetwórstwa Spożywczego, 2016, vol. 2(18), s. 5-14, rys., bibliogr. 5 poz.
Polish Journal of Food Engineering - Keyword
- Proces projektowania, Produkcja
Design process, Production - Note
- streszcz., summ.
- Abstract
- Artykuł obejmuje rozważania o projektowaniu w cyklu wytwarzania i budowania obiektów oraz roli projektanta, jako formie informatycznej działalności inżynierskiej. (abstrakt oryginalny)
The article includes a discussion about design in a cycle of manufacturing and building of objects and the role of the designer as an information engineer. (original abstract) - Full text
- Show
- Bibliography
- Behrens, W., Hawranek, P.M. (1991). Manuals for the Prepration of Industrial Feasibility Studies. Copyright United Nations Industrial Development Organization, UNIDO, Vienna. (Wydanie Polskie, Poradnik przygotowania przemysłowych, studiów freasibility. Wydawnictwo UNIDO, Warszawa, 2003). ISBN 92-1-106269-1.
- Bloom, H. (1956). Taxonomy of educational objectives. Cognitive domain. New York, Toronto: Longmans, Green.
- Daun, H. (1994). Podstawy naukowe projektowania asortymentowego. Materiały konferencyjne polsko - amerykańskiej szkoły letniej "Food Product Developement", Wydawnictwo Akademia Rolnicza Poznań.
- Dłużewski, M. (1987). Zarys projektowania zakładów przemysłu spożywczego. Wydawnictwo WNT Warszawa. ISBN 9788320408560.
- Tarnowski, W. (1997). Podstawy projektowania technicznego. Wydawnictwo WNT Warszawa. ISBN 83-2042-165-9.
- Cited by
- ISSN
- 2084-9494
- Language
- pol, eng