BazEkon - The Main Library of the Cracow University of Economics

BazEkon home page

Main menu

Author
Łuczka-Bakuła Władysława (Poznan University of Life Sciences, Poland), Marchwacki Bartosz (Poznan University of Life Sciences, Poland)
Title
Environmental Aspects of German Breweries Registered with EMAS
Source
Intercathedra, 2013, nr 29(4), s. 24-31, rys., tab., bibliogr. 13 poz.
Keyword
Browarnictwo, Europejski System Ekozarządzania i Audytu, Rozwój zrównoważony przedsiębiorstwa, Społeczna odpowiedzialność biznesu
Brewing industry, Eco-management and Audit Scheme (EMAS), Enterprise sustainable development, Corporate Social Responsibility (CSR)
Note
summ.
Abstract
The article discusses direct and indirect aspects of brewing production in German companies registered with EMAS (Eco-Management and Audit Scheme). It also includes a classification of pro-environmental activities in breweries by individual aspects, i.e. water, sewage, waste, energy and noise. The presented data result from the analysis of environmental statements of the studied breweries. The analysis indicates that the implementation of EMAS by the studied breweries has encouraged companies to introduce projects and investments which have contributed to a reduction of their negative impact on the environment and to a more economical use of a number of factors of production. Consequently, there has been a decrease in production and distribution costs.(original abstract)
Full text
Show
Bibliography
Show
  1. Ciecińska B., Łunarski J., Pacyna A., Stadnicka D., Zielecki W.: Systemy zarządzania środowiskowego. Oficyna Wydawnicza Politechniki Rzeszowskiej, Rzeszów 2006.
  2. Nowosielski R., Spilka M., Kania A.: Zarządzanie środowiskowe i systemy zarządzania środowiskowego. Wydawnictwo Politechniki Śląskiej, Gliwice 2010.
  3. Ogrodnik R.: Identyfikacja aspektów środowiskowych jako podstawa opracowania systemu zarządzania środowiskowego w przedsiębiorstwie górniczym, Komputerowo zintegrowane zarządzanie. Tom II. Oficyna Wydawnicza Polskiego Towarzystwa Zarządzania Produkcją, Opole 2011.
  4. Rogala P.: Europejski system potwierdzania jakości ekologicznej produktów. Problemy Ekologii, Nr 2. Mysłowice 2003.
  5. Brauerei Gutmann (2009), Umwelterklärung der Brauerei Gutmann 2009, Titting.
  6. Brauhaus Faust (2010), Manche verbessern die Welt. Wir die Heimat. Umwelterklärung 2010, Miltenberg.
  7. Braustolz GmbH (2011), Umwelterklärung 2011 der Braustolz GmbH Chemnitz gemäß der EG-Öko-Audit-Verordnung 1221/2009, Chemnitz.
  8. Neumarkter Lammsbräu (2011), Verantwortung leben. Genuss schaffen. Umwelterklärung 2011, Neumarkt.
  9. Radbrauerei gebr. Bucher GMBH & CO. KG (2011), Umwelterklärung 2011, Günzburg.
  10. Schlossbrauerei Autenried GmBH (2011), Umwelterklärung der Schlossbrauerei Autenried 2011, Autenried.
  11. Schloss Eggenberg (2012), Umwelterklärung 2012, Eggenberg.
  12. Sternquell-Brauerei GmbH und der Getränke Logistik SQ GmbH (2011), Umwelterklärung 2011der Sternquell-Brauerei GmbH und der Getränke Logistik SQ GmbH gemäß der EG-Öko-Audit-Verordnung 1221/2009, Plauen/Vogtland.
  13. Würzburger Hofbräu GmbH (2011), Umwelterklärung 2011der Würzburger Hofbräu GmbH, Würzburg.
Cited by
Show
ISSN
1640-3622
Language
eng
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+ Share on Pinterest Share on LinkedIn Wyślij znajomemu