- Author
- Adamczyk Piotr
- Title
- Zatrudnienie i wydajność pracy w przemyśle spożywczym w polsce w latach 1997-2001
The Employment and Labour Productivity in Polish Food Industry in 1997-2001 - Source
- Roczniki Naukowe Stowarzyszenia Ekonomistów Rolnictwa i Agrobiznesu, 2003, T. 5, z. 2, s. 7-11, bibliogr. 5 poz.
- Keyword
- Przemysł spożywczy, Zatrudnienie w przemyśle, Wydajność pracy
Food industry, Employment in industry, Labour efficiency - Note
- streszcz., summ.
- Abstract
- Przedstawiono zmiany w zatrudnieniu i wydajności pracy w przemyśle spożywczym w Polsce na tle całego przemysłu oraz przemysłu przetwórczego. Analizę przeprowadzono dla okresu 1997-2001, w oparciu o dane Głównego Urzędu Statystycznego. (oryg. streszcz.)
This article presents the changes in food industry in Poland in the years 1997-2001. Analysis shows that the employment in food industry decreases more slowly than in manufacturing. Labour productivity in this industry increased by 31,5% in this period, while in manufacturing by 42,5%. Among the branches of food industry there are big differences in labour productivity. In the coming years a further decrease in employment and increase in labour productivity can be expected. (original abstract) - Accessibility
- The Main Library of the Cracow University of Economics
The Library of Warsaw School of Economics
The Main Library of Poznań University of Economics and Business - Bibliography
- Begg D., Fisher S., Dornbush R. (1999): Ekonomia t. 1. PWE, Warszawa, s. 219.
- Chechelski P., Morkis G. (2002): Wydajność pracy w przemyśle spożywczym Polski i Unii Europejskiej. Studia i monografie z. 112. lERGiŻ, Warszawa, s. 16-34.
- Rocznik Statystyczny Przemysłu 1998 i 2002. GUS, Warszawa.
- Szot E. (2002): Wzloty i upadki - przemysł spożywczy w dekadzie 1990-2000. Boss Rolnictwo, nr 2, s. 9-14.
- Urban R., red. (2002): Polski przemysł żywnościowy. Raport 2002. Polska Federacja Producentów Żywności, Warszawa, s. 55-57.
- Cited by
- ISSN
- 1508-3535
- Language
- pol