BazEkon - The Main Library of the Cracow University of Economics

BazEkon home page

Main menu

Author
Adamczyk Piotr
Title
Zatrudnienie i wydajność pracy w przemyśle spożywczym w polsce w latach 1997-2001
The Employment and Labour Productivity in Polish Food Industry in 1997-2001
Source
Roczniki Naukowe Stowarzyszenia Ekonomistów Rolnictwa i Agrobiznesu, 2003, T. 5, z. 2, s. 7-11, bibliogr. 5 poz.
Keyword
Przemysł spożywczy, Zatrudnienie w przemyśle, Wydajność pracy
Food industry, Employment in industry, Labour efficiency
Note
streszcz., summ.
Abstract
Przedstawiono zmiany w zatrudnieniu i wydajności pracy w przemyśle spożywczym w Polsce na tle całego przemysłu oraz przemysłu przetwórczego. Analizę przeprowadzono dla okresu 1997-2001, w oparciu o dane Głównego Urzędu Statystycznego. (oryg. streszcz.)

This article presents the changes in food industry in Poland in the years 1997-2001. Analysis shows that the employment in food industry decreases more slowly than in manufacturing. Labour productivity in this industry increased by 31,5% in this period, while in manufacturing by 42,5%. Among the branches of food industry there are big differences in labour productivity. In the coming years a further decrease in employment and increase in labour productivity can be expected. (original abstract)
Accessibility
The Main Library of the Cracow University of Economics
The Library of Warsaw School of Economics
The Main Library of Poznań University of Economics and Business
Bibliography
Show
  1. Begg D., Fisher S., Dornbush R. (1999): Ekonomia t. 1. PWE, Warszawa, s. 219.
  2. Chechelski P., Morkis G. (2002): Wydajność pracy w przemyśle spożywczym Polski i Unii Europejskiej. Studia i monografie z. 112. lERGiŻ, Warszawa, s. 16-34.
  3. Rocznik Statystyczny Przemysłu 1998 i 2002. GUS, Warszawa.
  4. Szot E. (2002): Wzloty i upadki - przemysł spożywczy w dekadzie 1990-2000. Boss Rolnictwo, nr 2, s. 9-14.
  5. Urban R., red. (2002): Polski przemysł żywnościowy. Raport 2002. Polska Federacja Producentów Żywności, Warszawa, s. 55-57.
Cited by
Show
ISSN
1508-3535
Language
pol
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+ Share on Pinterest Share on LinkedIn Wyślij znajomemu