BazEkon - The Main Library of the Cracow University of Economics

BazEkon home page

Main menu

Author
Gutkowska Krystyna, Żakowska-Biemans Sylwia, Ozimek Irena
Title
Podejście jakościowe w badaniach postaw konsumentów na rynku żywności ekologicznej
Qualitative Approach in Research of Consumers` Attitudes on the Market of Ecological Food
Source
Prace Naukowe Akademii Ekonomicznej we Wrocławiu, 2000, nr 852, t. 2, s. 493-502, bibliogr. 16 poz.
Keyword
Zachowania konsumenta, Materiały konferencyjne, Rolnictwo ekologiczne, Ekoprodukt, Rynek żywności
Consumer behaviour, Conference materials, Ecological agriculture, Ecoproduct, Food market
Note
summ.
Abstract
Przedstawiono problem rynku żywności ekologicznej w krajach Unii Europejskiej i w Polsce. Omówiono wyniki badań na temat postaw konsumentów polskich wobec żywności ekologicznej. Podkreślono, że przystąpienie Polski do Unii Europejskiej przyczyni się do wzrostu zainteresowania rolnictwem ekologicznym i rozwoju rynku żywności ekologicznej.

Ecological food market is currently considered as the most rapidly developing food market in the EU countries. Increasing interest in ecological food and farming is a consequence of implementing agrarian policies, which perceive ecological farming as an environmental friendly farming system with positive influence on food quality. In Poland the market share of ecological food is marginal due to insufficient production related to low economical efficiency.(short original abstract)
Accessibility
The Main Library of the Cracow University of Economics
The Library of Warsaw School of Economics
The Library of University of Economics in Katowice
The Main Library of Poznań University of Economics and Business
The Main Library of the Wroclaw University of Economics
Cited by
Show
ISSN
0324-8445
Language
pol
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+ Share on Pinterest Share on LinkedIn Wyślij znajomemu