BazEkon - The Main Library of the Cracow University of Economics

BazEkon home page

Main menu

Author
Trzmiel Tadeusz
Title
Pozakomórkowe proteinazy bakterii z rodzaju Bacillus
Source
Zeszyty Naukowe. Chemia Spożywcza i Biotechnologia / Politechnika Łódzka, 1998, nr 58 (nr 782), s. 29-47, bibliogr. 130 poz.
Keyword
Towaroznawstwo, Towaroznawstwo przemysłowe, Biochemia, Mikrobiologia, Środki chemii gospodarczej
Commodity science, Industrial commodities, Biochemistry, Microbiology, Household chemistry products
Abstract
Opisano klasyfikację, charakterystykę oraz właściwości proteinaz wytwarzanych przez bakterie z rodzaju Bacillus. Szczególną uwagę poświęcono kontroli i mechanizmowi ich biosyntezy a także ich fizjologicznej roli w procesie sporulacji bakterii Bacillus.
Accessibility
The Main Library of the Cracow University of Economics
Cited by
Show
ISSN
1509-7013
Language
pol
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+ Share on Pinterest Share on LinkedIn Wyślij znajomemu