BazEkon - The Main Library of the Cracow University of Economics

BazEkon home page

Main menu

Author
Masłowska Joanna
Title
Immunoenzymatyczne metody oznaczania śladowych ilości pestycydów triazynowych oraz glutenu w żywności
Source
Zeszyty Naukowe. Chemia Spożywcza i Biotechnologia / Politechnika Łódzka, 1998, nr 58 (nr 782), s. 11-28, bibliogr. 26 poz.
Keyword
Towaroznawstwo, Towaroznawstwo żywności, Badanie żywności, Jakość produktów żywnościowych, Chemia spożywcza
Commodity science, Food commodities, Food research, Food quality, Food chemistry
Abstract
Opisano opracowane w Zespole Chemii Bionieorganicznej i Analitycznej specyficzne i bardzo czułe metody immunoenzymatyczne oznaczania pestycydów triazynowych i glutenu w typowych surowcach i środkach spożywczych. Przedyskutowano uzyskane wyniki oraz wykazano wyższość proponowanych metod w porównaniu z dotychczas stosowanymi w analizie śladowej.
Accessibility
The Main Library of the Cracow University of Economics
Cited by
Show
ISSN
1509-7013
Language
pol
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+ Share on Pinterest Share on LinkedIn Wyślij znajomemu