BazEkon - The Main Library of the Cracow University of Economics

BazEkon home page

Main menu

Author
Olejniczak Wiesława, Patyk Elżbieta
Title
Wpływ obróbki enzymatycznej tytoniu mieszaniną preparatów Proteopol BP-S i Pektopol PT na właściwości organoleptyczne i zawartość substancji szkodliwych w dymie
Source
Zeszyty Naukowe. Chemia Spożywcza i Biotechnologia / Politechnika Łódzka, 1998, nr 58 (nr 782), s. 110-121, bibliogr. 23 poz.
Keyword
Towaroznawstwo, Jakość wyrobów, Używki
Commodity science, Quality of product, Substances
Abstract
Przedstawiono wyniki wstępnych prób technologicznych uszlachetniania popularnej mieszanki papierosowej (Klubowe) za pomocą krajowych preparatów: proteolitycznego Proteopol BP-S i pektolitycznego Pektopol PT. Badania wykazały, że na drodze enzymatycznej można osiągnąć poprawę właściwości degustacyjnych tytoniu oraz zmniejszyć toksyczność dymu.
Accessibility
The Main Library of the Cracow University of Economics
Cited by
Show
ISSN
1509-7013
Language
pol
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+ Share on Pinterest Share on LinkedIn Wyślij znajomemu