BazEkon - The Main Library of the Cracow University of Economics

BazEkon home page

Main menu

Author
Gawłoska Agnieszka, Masłowska Joanna
Title
Występowanie, rola biologiczna oraz charakterystyka metod oznaczania selenu w środkach spożywczych
Source
Zeszyty Naukowe. Chemia Spożywcza i Biotechnologia / Politechnika Łódzka, 1998, nr 60 (nr 802), s. 31-50, bibliogr. 63 poz.
Keyword
Towaroznawstwo, Towaroznawstwo żywności, Badanie żywności, Biochemia, Chemia spożywcza
Commodity science, Food commodities, Food research, Biochemistry, Food chemistry
Abstract
W niniejszej pracy opisano biologiczną rolę selenu jako niezbędnego pierwiastka śladowego oraz dokonano charakterystyki metod jego oznaczania w poszczególnych elementach środowiska. Praca stanowi wstęp do badań doświadczalnych nad zawartością selenu w napojach i środkach spożywczych.
Accessibility
The Main Library of the Cracow University of Economics
Cited by
Show
ISSN
1509-7013
Language
pol
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+ Share on Pinterest Share on LinkedIn Wyślij znajomemu