BazEkon - The Main Library of the Cracow University of Economics

BazEkon home page

Main menu

Author
Balcerek Maria
Title
Związki karbonylowe w spirytusach aroniowych
Source
Zeszyty Naukowe. Chemia Spożywcza i Biotechnologia / Politechnika Łódzka, 1998, nr 60 (nr 802), s. 75-80, bibliogr. 10 poz.
Keyword
Towaroznawstwo, Towaroznawstwo żywności, Jakość produktów żywnościowych, Badanie żywności, Chemia spożywcza, Mikrobiologia
Commodity science, Food commodities, Food quality, Food research, Food chemistry, Microbiology
Abstract
Związki karbonylowe stanowią ważną grupę produktów ubocznych występujących w spirytusach i wyrobach alkoholowych. Niektóre z nich mogą w znaczący sposób pogarszać cechy smakowo-zapachowe spirytusów. Oznaczanie sumy związków karbonylowych zgodnie z PN nie odzwierciedla wpływu tej grupy zanieczyszczeń na jakość spirytusów.
Accessibility
The Main Library of the Cracow University of Economics
Cited by
Show
ISSN
1509-7013
Language
pol
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+ Share on Pinterest Share on LinkedIn Wyślij znajomemu