BazEkon - Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie

BazEkon home page

Meny główne

Autor
Małysz Robert
Tytuł
Apetyt na ryzyko
Źródło
Gazeta Bankowa, 2006, nr 37, s. 21-23
Słowa kluczowe
Ryzyko bankowe, Bezpieczeństwo w bankach, Zarządzanie bankiem
Banking risk, Banks security, Bank management
Uwagi
Zawiera: Model top-down wdrożenia apetytu na ryzyko
Abstrakt
Zdefiniowanie i wyrażenie apetytu na ryzyko nie jest zadaniem prostym. Wymaga bowiem uwzględnienia oczekiwań wielu podmiotów zewnętrznych wpływających na wycenę lub wizerunek firmy. Różny jest również zakres wymagań począwszy od odpowiedniego ratingu kredytowego, struktury kapitału regulacyjnego oraz spełnienia wymogów związanych z wypłacalnością, których ustanowienie zabezpieczy bank przed szokami.
Dostępne w
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie
Biblioteka Szkoły Głównej Handlowej w Warszawie
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Katowicach
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu
Cytowane przez
Pokaż
ISSN
0860-7613
Język
pol
Udostępnij na Facebooku Udostępnij na Twitterze Udostępnij na Google+ Udostępnij na Pinterest Udostępnij na LinkedIn Wyślij znajomemu