BazEkon - Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie

BazEkon home page

Meny główne

Autor
Chudzik Daniel
Tytuł
Zmrożony merchandising
Źródło
Marketing w Praktyce, 2006, nr 7, s. 41-43
Słowa kluczowe
Sprzedaż, Merchandising, Artykuły spożywcze
Sale, Merchandising, Foodstuffs
Abstrakt
Wszystkie ważne działania wchodzące w skład procesu merchandisingu w jednostce sprzedażowej można prześledzić na przykładzie jednej tylko, opisywanej tu, kategorii artykułów - mrożonek. Te same cykle zarządzania produktem dotyczą także innych standardowych artykułów. Działania związane z ekspozycją, doborem asortymentu i w ogóle tym wszystkim, co ma na celu zwiększenie sprzedaży w sklepie, powinny być skierowane bezpośrednio do oczekiwań finalnego nabywcy. Pożądane jest, by sprzedawca umiał wcielić się we własnego klienta i patrząc jego oczami zdecydować, czy to, co oferuje, skłoni go do zakupu, czy przeciwnie.
Dostępne w
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie
Biblioteka Szkoły Głównej Handlowej
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Katowicach
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu
Cytowane przez
Pokaż
ISSN
1425-8315
Język
pol
Udostępnij na Facebooku Udostępnij na Twitterze Udostępnij na Google+ Udostępnij na Pinterest Udostępnij na LinkedIn Wyślij znajomemu