BazEkon - Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie

BazEkon home page

Meny główne

Autor
Nosecka Bożena
Tytuł
Wspólna organizacja rynku świeżych owoców i warzyw oraz przetworów owocowych i warzywnych w UE
Źródło
Problemy Integracji Rolnictwa, 1997, nr 1, s. 18-27
Słowa kluczowe
Rynek żywności, Rynek rolny, Przetwórstwo owocowo-warzywne
Food market, Agricultural markets, Fruit and vegetables processing
Firma/Organizacja
Unia Europejska (UE), Wspólnoty Europejskie
European Union (EU), European Communities
Kraj/Region
Kraje Trzeciego Świata
Third World's countries
Abstrakt
Przypomniano standardy jakościowe obowiązujące w sektorze owoców i warzyw świeżych oraz cel działań interwencyjnych na tym rynku. Zwrócono uwagę na propozycję stosowania wspólnej taryfy celnej w imporcie z krajów trzecich. Omówiono system kontroli, która będzie obowiązywała w poszczególnych krajach członkowskich Wspólnoty. Osobną część artykułu poświęcono organizacji rynku przetworzonych owoców i warzyw.
Dostępne w
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu
Cytowane przez
Pokaż
ISSN
1426-7683
Język
pol
Udostępnij na Facebooku Udostępnij na Twitterze Udostępnij na Google+ Udostępnij na Pinterest Udostępnij na LinkedIn Wyślij znajomemu