BazEkon - Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie

BazEkon home page

Meny główne

Autor
Trzcińska Barbara
Tytuł
Regionalne uwarunkowania lokalizacji i funkcjonowania firm przetwórstwa owocowo-warzywnego
Regional Conditions of Localisation and Functioning of Fruits and Vegetables Processing Industry
Źródło
Monografie i Opracowania / Szkoła Główna Handlowa, 2001, nr 480, s. 53-75, bibliogr. 12 poz.
Słowa kluczowe
Przemysł przetwórstwa rolnego, Otoczenie przedsiębiorstwa, Gospodarka lokalna, Przestrzeń jako kategoria ekonomiczna
Agricultural processing industry, Enterprise environment, Local economy, Space as an economic category
Abstrakt
W artykule przedstawiono relacje pomiędzy firmami przemysłowymi a otoczeniem lokalnym i regionalnym, w warunkach gospodarczych, po wprowadzeniu zasad nowego podziału administracyjnego Polski. Dla pokazania tych zmian wybrano przedsiębiorstwa przetwórstwa owocowo-warzywnego.

The article presents relations between industrial companies and local and regional environment in economic conditions after putting a principle of a new administrative diversion in Poland. Companies of fruits and vegetables processing industry were selected for showing that changes. (A.Ł.)
Dostępne w
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie
Biblioteka Szkoły Głównej Handlowej w Warszawie
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu
Cytowane przez
Pokaż
ISSN
0867-7727
Język
pol
Udostępnij na Facebooku Udostępnij na Twitterze Udostępnij na Google+ Udostępnij na Pinterest Udostępnij na LinkedIn Wyślij znajomemu