BazEkon - Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie

BazEkon home page

Meny główne

Autor
Wiśniewska Małgorzata
Tytuł
EUREPGAP standard jakości i bezpieczeństwa żywności na etapie produkcji pierwotnej. Dokumenty i wymagania
Źródło
Problemy Jakości, 2006, nr 9, s. 13-16, przypisy
Słowa kluczowe
Jakość, Jakość produktów żywnościowych, Bezpieczeństwo żywnościowe, Żywność, Produkcja żywności
Quality, Food quality, Food security, Food, Food production
Uwagi
Zawiera rysunki: [1] Logo programu EUREPGAP, [2] Schemat produkcji owoców i warzyw. Zawiera tabele: [1] Zbiór wymagań zawartych w EUREPGAP CPCC Protocol, dotyczących owoców i warzyw, [2] Fragment Protokołu; Sekcja 9 EUREPGAP Control Points and Compliance Criteria Protocol (CPCC), dotycząca zbiorów, [3] Konstrukcja listy kontrolnej EUREPGAP, [4] Poziomy zgodności dla wymagań EUREPGAP
Abstrakt
W opracowaniu zostały przedstawione wymagania EUREPGAP (standard jakości i bezpieczeństwa żywności na etapie produkcji pierwotnej), które staną się wkrótce jednym z najważniejszych podejść z zakresu ochrony bezpieczeństwa produktu żywnościowego. Wdrożenie tego standardu ma sprzyjać poprawie poziomu jakości i bezpieczeństwa wytwarzanego produktu, a co za tym idzie, daje szansę na odbudowę zaufania konsumentów.
Dostępne w
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie
Biblioteka Szkoły Głównej Handlowej w Warszawie
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Katowicach
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu
Cytowane przez
Pokaż
ISSN
0137-8651
Język
pol
Udostępnij na Facebooku Udostępnij na Twitterze Udostępnij na Google+ Udostępnij na Pinterest Udostępnij na LinkedIn Wyślij znajomemu