BazEkon - Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie

BazEkon home page

Meny główne

Autor
Urbaniak Maciej
Tytuł
Przesłanki decydujące o wyborze jednostki certyfikującej cz. IV (ostatnia)
Źródło
Problemy Jakości, 2006, nr 9, s. 30-34, przypisy
Słowa kluczowe
Certyfikacja, Certyfikacja systemu jakości, Jakość zarządzania, System zarządzania jakością, Zarządzanie jakością, Zarządzanie środowiskiem, System zarządzania BHP, Bezpieczeństwo żywnościowe
Certification, Quality system certification, Quality of management, Quality management systems, Quality management, Environmental management, Health and safety management system, Food security
Uwagi
Zawiera tabele: [1] Zmienne decydujące o wyborze jednostek certyfikujących systemy zarządzania jakością, zarządzania środowiskiem, zarządzania bezpieczeństwem i higieną pracy oraz zarządzania bezpieczeństwem żywności (wyniki badań z 2005 r.; w odsetkach wskazań), [2] Zmienne decydjące o wyborze poszczególnych jednostek certyfikujących systemy zarządzania jakością, zarządzania środowiskiem, zarządzania bezpieczeństwem i higieną pracy oraz zarządzania bezpieczeństwem żywności (wyniki badań z 2005 r.; w odsetkach wskazań), [3] Zmienne decydujące o wyborze jednostek certyfikujących systemy zarządzania jakością (wyniki badań z 2005 r. porównanie pomiędzy segmentami w zależności od sektora, zasięgu działania przedsiębiorstwa; w odsetkach wskazań), [4] Zmienne decydujące o wyborze jednostek certyfikujących systemy zarządzania jakością (wyniki badań z 2005 r. porównanie segmentami w zależności od liczby pracowników oraz pochodzenia kapitału; w odsetkach wskazań), [5] Zmienne decydujące o wyborze jednostek certyfikujących systemy zarządzania środowiskowego (wyniki badań z 2005 r. porównanie pomiędzy segmentami w zależności od sektora oraz zasięgu działania przedsiębiorstwa; w odsetkach wskazań), [6] Zmienne decydujące o wyborze jednostek certyfikujących systemy zarządzania środowiskowego (wyniki badań z 2005 r. porównanie pomiędzy segmentami w zależności od liczby pracowników oraz pochodzenia kapitału; w odsetkach wskazań), [7] Zmienne decydujące o wyborze jednostek certyfikujących systemy zarządzania bezpieczeństwem i higieną pracy (wyniki badań z 2005 r. porównanie pomiędzy segmentami w zależności od zasięgu działania przedsiębiorstwa; w odsetkach wskazań), [8] Zmienne decydujące o wyborze jednostek certyfikujących systemy zarządzania bezpieczeństwem i higieną pracy (wyniki badań z 2005 r. porównanie pomiędzy segmentami w zależności od liczby pracowników oraz pochodzenia kapitału; w odsetkach wskazań), [9] Zmienne decydujące o wyborze jednostek certyfikujących systemy zarządzania bezpieczeństwem żywności (wyniki badań z 2005 r. porównanie pomiędzy segmentami w zależności od sektora oraz zasięgu działania przedsiębiorstwa; w odsetkach wskazań), [10] Zmienne decydujące o wyborze jednostek certyfikujących systemy zarządzania bezpieczeństwem żywności (wyniki badań z 2005 r. porównanie pomiędzy segmentami w zależności od liczby pracowników oraz pochodzenia kapitału; w odsetkach wskazań)
Abstrakt
W przeprowadzonym badaniu podjęto próbę identyfikacji zmiennych decydujących o wyborze jednostek certyfikujących systemy zarządzania jakością, zarządzania środowiskiem, zarządzania bezpieczeństwem i higieną pracy oraz zarządzania bezpieczeństwem żywności.
Dostępne w
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie
Biblioteka Szkoły Głównej Handlowej
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Katowicach
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu
Cytowane przez
Pokaż
ISSN
0137-8651
Język
pol
Udostępnij na Facebooku Udostępnij na Twitterze Udostępnij na Google+ Udostępnij na Pinterest Udostępnij na LinkedIn Wyślij znajomemu