BazEkon - Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie

BazEkon home page

Meny główne

Autor
Łuczka-Bakuła Władysława, Piasny Janusz
Tytuł
Problemy tworzenia i funkcjonowania rynku żywności ekologicznej
Źródło
Ruch Prawniczy, Ekonomiczny i Socjologiczny, 1997, nr 3, s. 89-102
Słowa kluczowe
Rynek żywności, Żywność ekologiczna, Kanały dystrybucji, Konsumpcja
Food market, Organic food, Distribution channels, Consumption
Abstrakt
Omówiono definicję i sposób oznakowania żywności ekologicznej, kanały dystrubucji w skali makro oraz scharakteryzowano ekologicznych nabywców zwanych nowymi konsumentami.
Dostępne w
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie
Biblioteka Szkoły Głównej Handlowej w Warszawie
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Katowicach
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu
Cytowane przez
Pokaż
ISSN
0035-9629
Język
pol
Udostępnij na Facebooku Udostępnij na Twitterze Udostępnij na Google+ Udostępnij na Pinterest Udostępnij na LinkedIn Wyślij znajomemu